Jamboree 2006 - větru a dešti se poroučet nedá

Jamboree 2006 Největší bluegrassový festival v ČR konající se ve Strakonicích prošel tento víkend náročným testem, když museli pořadatelé improvizovat kvůli špatnému počasí. Hlavní program se přesunul z letního kina do kulturního domu, což mu na perfektním výběru kapel nic neubralo. Vystoupila zde opravdu špička z ČR a výběr zahraničních hostů byl také skvělý.

Wyrton si zahrál v sobotním progamu Bluegrass session No.6, který se měl původně konat na závodišti. To však bylo z části zatopeno, proto se přesunul program do letního kina. Vystoupení se nám povedlo a dokonce jsme se stihli vyfotit i s Davidem Grierem. Ačkoli se počasí na chvíli umoudřilo, přesto bylo dobrým tahem uskutečnit hlavní program zpátky v kulturním domě, protože večer už zase jenom lilo a lilo.

Jamboree 2006 Vrcholem pátečního večera bylo určitě vystoupení Radim Zenkl tria (Radim Zenkl-mandolína, Michal Hromčík-kytara a Prokop Seidl-baskytara) a následné vystoupení amerického písničkáře Michaela Hearneho s Robertem Křesťanem a Druhou trávou. Opravdu lahůdka!!!

Jamboree 2006 Hvězda světového kalibru kytarista David Grier vystupující v sobotu s britskou skupinou The Hootenanny zahrál jak v programu Bluegrass Session No.6, tak i v hlavním programu okolo půlnoci. Příjemný a milý chlapík mi svou přesnou a bezchybnou technikou na kytaru chvílemi připomínal stroj. Prostě bomba!!!

V pátečním i sobotním programu ale nechyběly i další výborné kapely, jejichž vystoupení bylo velmi kvalitní. Namátkou jmenuji Reliéf, Děda Mládek Illegal Band, Modrotisk, Vabank Unit, Poutníci, Country Team (Slovensko), P.R.S.T., Petr Kůs a Fámy, Nová sekce, Cop a mnoho dalších. Musím pochválit i moderující dvojici Čapek-Leicht, kteří svými hláškami a vtipy perfektně oba dny doprovázeli.

Jamboree 2006 Jediné, co by se dalo tak pěknému festivalu vytknout, byl určitě zvuk, který se opravdu nepovedl. Zpěvy přebuzené, nástroje přehlušující vokály a nevyrovnaný zvuk nástrojů, tak by se to dalo charakterizovat. Nevím, jestli se na špatném zvuku podepsal sál kulturního domu, či zvukař, ale musím říct, že určitě vyzněly lépe kapely hrající akusticky na nástrojové mikrofony. Přesto jsme si s kapelou festival užili a jsme rádi, že to pořadatelé takhle zvládli. Nebylo jim co závidět.

Závěrem mi nezbývá než popřát festivalu do budoucna lepší počasí a více diváků, které letos počasí zřejmě dost zastrašilo.

Diskografie

Tajná přání (2001)

Tajná přání (2001)

Jinak to nejde (2007)

Jinak to nejde (2007)

Jde to i jinak (2008)

Jde to i jinak (2008)

Tvoje Sny (2011)

Tvoje Sny (2011)

Jde to i jinak 2 (2014)

Jde to i jinak 2 (2014)

25 let ve wýru tónů (2016)

25 let ve wýru tónů (2016)